× EINDEJAARSACTIE

ACTA Posterprijs dit jaar digitaal

13 oktober 2020 Geen reacties

Dit jaar vond de uitreiking van de ACTA Posterprijs digitaal plaats in verband met het coronavirus. Hoofdredacteur dr. Casper P. Bots heeft op vrijdag 25 september 2020 een jaarabonnement op het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde uitgereikt aan de winnaars van de ACTA Posterprijs.

Het eerste blok van de eerstejaars bachelorstudenten van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) wordt elk jaar afgesloten met een posterpresentatie van hun literatuuronderzoek. Normaliter vindt deze presentatie plaats op een zogenoemde ‘Postermarkt’, die kon dit jaar niet plaatsvinden door beperkende maatregelen rondom het coronavirus. In plaats daarvan werden de presentaties en de uitreiking digitaal gehouden via een online platform met 130 deelnemers.

Alle posters werden eerder al beoordeeld door een deskundige 4-koppige jury. De beste posters werden geselecteerd, waarna deze gepresenteerd mochten worden. Tijdens de beoordeling werd vooral gelet op gebruik van literatuur, weergave van prevalentie, etiologie, presentatie, bijdrage in de groep en het adequaat beantwoorden van de vragen.

De winnaars van het NTVT-jaarabonnement waren dit jaar Ricki Luk, Nienke Madderom, Mia Sarajlić, Dide Snijders en Kelis Weltevreden. Hun presentatie ging over Noma, een orofaciaal gangreen dat kan ontstaan bij ondervoede en door ziekte (onder andere mazelen) verzwakte kinderen. Noma is een aandoening die veel voorkomt in Afrika en waar vaak geen aandacht voor is. Meer onderzoek en aandacht is nodig voor dit onderwerp. De jury koos deze poster uit omdat de presentatie goed was, de uitleg helder en de literatuurverwijzingen goed waren gedaan. De studenten wisten waar ze het over hadden en gaven duidelijke antwoorden op de vragen. Andere interessante onderwerpen van de genomineerde posters waren bruxisme, cariës en xerostomie.

Meer lezen over Noma?
- ‘Noma: ‘the face of poverty’’ van 1 december 2001

Om ook te reageren moet u eerst inloggen (alleen voor abonnees).

Nog geen abonnee? Registreer vandaag nog

Reacties