× ABONNEREN

ACTA stijgt op QS World University Rankings

11 maart 2019 Geen reacties

Het ACTA is op wereldranglijst van beste universiteiten op het gebied van de tandheelkunde, de QS World University Rankings by Subject, het afgelopen jaar wederom gestegen. Het ACTA staat nu op de plaats 2 in de ranglijst. In 2016 kwam het ACTA binnen op plaats 8 van deze lijst en stond vorig jaar op de vierde plek. Het ACTA moet de tweede plaats delen met het Engelse King’s College London. Het Karolinska Instituut in Zweden staat op de eerste plek.

De Katholieke Universiteit Leuven daalde van de negende plek naar plaats 17. De Raboud Universiteit Nijmegen staat met haar tandheelkundefaculteit op de 44e plaats, gedeeld met de Griekse National and Kapodistrian University of Athens en de Italiaanse Alma Mater Studiorum van de University of Bologna.

De jaarlijkse QS World University Rankings-lijst wordt beschouwd als een van de 3 belangrijkste ranglijsten van universiteiten, naast de Academic Ranking of World Universities en Times Higher Education World University Rankings. De QS ranking wordt gebaseerd op 4 criteria: de reputatie onder werkgevers, onder academici, het aantal citaties en de H-index. Bij dat laatste criterium wordt impact (het aantal citaties) gekoppeld aan omvang (het aantal publicaties). Het ACTA scoorde vooral op citaties (96.8/100 for Citations per Paper) en de H-index (95.6/100 for H-Index). De rankings fluctueren nogal per jaar. Zo stond de huidige nummer 1 in 2016 tot en met 2018 op respectievelijk plekken 3, 7 en 6.

(Bron: ACTA, 27 februari 2019)

Om ook te reageren moet u eerst inloggen (alleen voor abonnees).

Nog geen abonnee? Registreer vandaag nog

Reacties