× EINDEJAARSACTIE

Bachelorscriptie ‘De gebitssituatie onder ouderen’ wint prijs

8 oktober 2019 Geen reacties

Met haar scriptie De gebitssituatie onder ouderen heeft Leonie Pereboom de 13e NT-GSK Bachelorscriptie Award gewonnen. De ACTA-student wilde met haar onderzoek een inschatting maken van de vraag naar mondzorg voor ouderen in 2040. Hiervoor analyseerde Leonie hoeveel ouderen er nu zijn met een uitneembare tandprothese en bepaalde een prognose voor de toekomst. De conclusie van haar onderzoek was dat er meer ouderen deels hun eigen tanden, met plaatjes en frames, behouden en steeds minder volledige gebitsprothese hebben. Dit zal de vraag naar mondzorg in 2040 laten stijgen.

Tijdens het jaarlijkse KNMT studentencongres mocht Leonie Pereboom de award en een prijs van €1.000,- in ontvangst nemen. De tweede prijs was voor de scriptie ‘Hoe kun je op CBCT-beelden geplande implantaatposities nauwkeuriger overbrengen naar de patiënt’ van Sanne Korsten en Guido Kielenstijn (Radboud Universiteit Nijmegen). De scriptie van Silvia Yuniawati en Mariam Tsagikian (ACTA) met het onderwerp ‘Het effect van propolis op gingivitis en parodontitis’ won de derde prijs.

De NT-GSK bachelorscriptie Award is een initiatief van het Nederlands Tandartsenblad en GSK. Elk van de drie tandheelkundige faculteiten nomineert de drie beste scripties, waarna een jury van tandartsen de nominaties voor de NT-GSK Bachelorscriptie Award bepaalt.

Leestip: In de aankomende november-editie gaan dr. ir. Dominique Niesten et al. in op de organisatie van de mondzorg voor kwetsbare en zorgafhankelijke ouderen, zowel intra- als extramuraal, in Nederland en Duitsland. Tevens zal de december-editie geheel gewijd zijn aan het thema ‘Mondzorg voor kwetsbare ouderen’.

Om ook te reageren moet u eerst inloggen (alleen voor abonnees).

Nog geen abonnee? Registreer vandaag nog

Reacties