× ABONNEREN

Frank Abbas benoemd tot interim-decaan ACTA

20 mei 2019 Geen reacties

Op 14 mei 2019 maakten de colleges van bestuur van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam bekend dat prof. dr. Frank Abbas is benoemd tot interim-decaan van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).

Abbas is nu hoogleraar Parodontologie aan het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde van het UMC Groningen. Hij start zijn functie bij ACTA per 15 juli 2019 en zal deze 2 jaar vervullen. De werving voor een vaste decaan zal in 2020 worden gestart. “Frank Abbas heeft uitgebreide kennis en ervaring in onderwijs, onderzoek en management en in de tandheelkundige praktijk. Ik ben dan ook ontzettend blij dat hij het decanaat de komende periode op zich wil nemen”, aldus Karen Maex, voorzitter van de selectiecommissie en rector magnificus van de UvA. Vinod Subramaniam, rector magnificus van de VU, vult aan: “Wij zijn verheugd dat Frank Abbas, met zijn lange staat van dienst in de academische tandheelkunde in Nederland, als decaan terugkeert naar zijn ‘roots’ bij ACTA.”

Frank Abbas is aan de Rijksuniversiteit Groningen opgeleid tot tandarts en promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens werkte hij als tandarts, docent en onderzoeker aan de voorloper van de huidige tandheelkundige opleiding ACTA. In de jaren 1990 was directeur van de vervolgopleiding Parodontologie van ACTA. Vanaf 2003 was hij werkzaam in Groningen als hoogleraar Parodontologie en was hij van 2007 tot 2015 voorzitter van het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde van het UMC Groningen. In de periode mei 2003 tot januari 2006 was hij redactielid van het Nederlands Tijdschrift Voor Tandheelkunde.

(Bron: ACTA, 14 mei 2019)

Om ook te reageren moet u eerst inloggen (alleen voor abonnees).

Nog geen abonnee? Registreer vandaag nog

Reacties