×

Nationale Tandheelkunde Quiz: nieuwe manier van nascholing

10 september 2018 Geen reacties

Heeft u zich al ingeschreven?

De Nationale Tandheelkunde Quiz (2 november aanstaande) is niet alleen een bijzonder jubileumevenement van het NTvT, maar het is tevens een compleet nieuwe manier van nascholing. Het KRT kent 3 nascholingspunten toe voor deelname aan óf het bijwonen van de quiz. De KNMT is hoofdsponsor van de quiz. “Wij hebben ons met veel plezier verbonden aan de Nationale Tandheelkunde Quiz”, zegt voorzitter Wolter Brands. “Wat een feestelijke bekroning van 125 jaar NTvT.”

“De Nationale Tandheelkunde Quiz is een unieke vorm van leren”, stelt NTvT-hoofdredacteur Casper Bots. “We wisselen de quizrondes af met 3 interessante sprekers.” Reina de Raat, Paul de Kok en Joerd van der Meer verzorgen elk een DentTalk, waarvan de thema’s verleden, heden en de toekomst van de mondzorgkunde zijn. Elke daaropvolgende quizronde gaat vervolgens over dit thema. Bots: “De Nationale Tandheelkunde Quiz is er voor iedereen binnen de mondzorg, van specialist tot assistent”. De quiz is een spel en aan het begin van de avond zal duidelijk zijn wie zich ‘De Slimste Tandarts van Nederland’ mag noemen. Deelnemen aan de quiz zelf is niet verplicht voor het verkrijgen van nascholingspunten. Mensen die alleen interesse hebben voor de inhoud en de sprekers en de quiz als toeschouwer willen volgen, ontvangen óók 3 nascholingspunten.

Inmiddels is de jury bekend. Onder leiding van voorzitter Casper Bots zorgen Jack Plooij (tandarts-implantoloog), Tijmen Hiep (tandarts-algemeen practicus) en Marjolijn Oomens (mka-chirurg) op deskundige en soms ludieke wijze voor toelichting bij de antwoorden op de vragen.

Voor kaarten en informatie: www.nationaletandheelkundequiz.nl