× ABONNEREN

Prijs voor begrijpelijk maken van medische taal

21 juli 2021 Geen reacties

Op 23 juni heeft de Taalunie de ZorgVoorZorgPrijs uitgereikt aan een initiatief van Indiveo. De Taalunie wil met deze prijs initiatieven voor taal en zorg aanmoedigen en meer zichtbaar maken. Indiveo geeft uitleg over medische informatie in de vorm van Divi’s, dit zijn begrijpelijke beeldverhalen in de vorm van animatiefilmpjes.

Elke Divi geeft informatie over 1 onderzoek, ziektebeeld of therapie. De informatie is voor patiënten zo beter te begrijpen en wordt beter door hen onthouden.  Daarnaast is het effectiever en sneller voor zorgverleners om hun patiënten op deze manier voor te lichten en blijft er meer tijd over voor de individuele patiënt. De Divi's van Indiveo kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in patiëntenportalen. In meer dan 15 ziekenhuizen worden ze al gebruikt en zijn al 100.000 patiënten op deze wijze geïnformeerd.

De Taalunie wil met de ZorgVoorZorgPrijs initiatieven belonen die de begrijpelijkheid van de medische taal vergroten en de zorg daarmee toegankelijker maken. Aan de prijs is een gratis promotiecampagne en een geldbedrag van € 5.000,- verbonden om het initiatief verder te ontwikkelen.

 (Bron: 24 juni 2021, Indiveo)

Om ook te reageren moet u eerst inloggen (alleen voor abonnees).

Nog geen abonnee? Registreer vandaag nog

Reacties