× ABONNEREN

Prijzenregen voor ACTA-wetenschappers

18 juli 2019 Geen reacties

Het ACTA kan haar academisch jaar met tevredenheid afsluiten nu in juni diverse wetenschappers in de prijzen zijn gevallen. Tijdens het congres van de Association for Dental Research (IADR) op 19 juni 2019 in het Canadese Vancouver ontving hoogleraar Frank Lobbezoo de IADR Neuroscience Senior Investigation Award 2019. De onderscheiding is bedoeld voor onderzoekers met een grote staat van dienst op het vlak van orofaciale pijn en disfunctie. Lobbezoo nam een plaquette en een bedrag van 1.000,- US dollar in ontvangst. Op hetzelfde congres nam dr. Dagmar Slot de IADR Young Investigator Award in ontvangst voor haar prestaties op wetenschapsgebied en ter stimulering van basaal onderzoek. De prijs bestaat uit een bedrag van 3.500,- US dollar en een plaquette. Daarnaast mag Slot 2 jaar deel uitmaken van de raad van bestuur van de IADR.

Prof. dr. Ad de Jong, bijzonder hoogleraar op het gebied van angst- en gedragsstoornissen, won met zijn artikel ‘Effectiveness of an intensive treatment programme combining prolonged exposure and eye movement desensitization and reprocessing for severe post-traumatic stress disorder’ (Eur J Psychotraumatol, 2018; 9: 1487225) de ESTSS EJPT Award 2018. De prijs werd uitgereikt op 16 juni 2019 tijdens het congres van de European Society for Traumatic Stress Studies (ESTSS) in Rotterdam.

Ten slotte mochten promovendi Xiaoxin Shi en Boyuan Kuang afreizen naar San Antonio in de Verenigde Staten om de American Academy of Dental Sleep Medicine (AADSM) Student Research Award in ontvangst te nemen. De prijs werd uitgereikt op het jaarlijkse congres van de AADSM op 7 juni 2019. Kuang ontving zijn prijs voor zijn abstract ‘The effects of mandibular advancement appliance therapy on jaw-closing muscle activity related to oxygen desaturations’ en Shi voor haar abstract ‘Three-dimensional comparison of the effects of two mandibular advancement devices on upper airway dimensions in obstructive sleep apnea patients: a preliminary study’.

(Bron: ACTA Wetenschapsnieuws, juli 2019)

Om ook te reageren moet u eerst inloggen (alleen voor leden).

Nog geen abonnee? Registreer vandaag nog