× ABONNEREN

Smartphone applicatie voor tandartswebsites

28 maart 2013 M.C.L.van Beers, S.L. Liem Geen reacties

Steeds meer mensen maken gebruik van mobiel internet en in 2013 zullen meer mensen via een smartphone online zijn, dan via een PC. Het is daarom van belang dat een website ook op een mobiele telefoon goed werkt en duidelijk zichtbaar is voor de bezoeker. Maar doordat een normale website wordt getoond op het kleine scherm van de smartphone is het vaak moeilijk navigeren en zijn belangrijke gegevens zoals telefoonnummer of openingstijden moeilijk vindbaar.

Een mobiele website is een verkleinde versie van een normale website. Door de indeling van menu en structuur is het voor de mobiele bezoeker gemakkelijker navigeren. Grote knoppen, minder tekst, duidelijke content en gebruik van foto en film dragen bij aan een goede mobiele gebruikerservaring. Een mobiele site is opgebouwd met relatief lichte elementen en laadt daardoor ook sneller op dan een normale site met grote hoeveelheden tekst en beeldmateriaal.

Met de mobiele website van Solid Mobile (www.solidmobile.nl) bijvoorbeeld kan de bezoeker met 1 klik snel en vooral gemakkelijk de juiste informatie vinden via een overzichtelijk menu. Bezoekers die de normale website benaderen met een mobiele telefoon worden herkend door een detectiescript, dat is geplaatst op de normale website. De bezoekers worden vervolgens automatisch doorgestuurd naar de mobiele versie van de website.

Veel tandarstpraktijken hebben een website, maar deze sites zijn meestal niet ingericht om via een smartphone contact te zoeken met patiënten. Tegen relatief geringe kosten is de praktijksite aan te passen met deze applicatie. Het systeem werkt bovendien op alle smartphones.

(B. Liem, webmaster)