Zoek in het NTvT archief

Er zijn 3 zoekresultaten gevonden.

 • Het effect van verschillende tandheelkundige reinigingsinstrumenten op oppervlakken van orale titanium implantaten werd in dit onderzoek geëvalueerd. Verder werd een klinische richtlijn ontwikkeld met betrekking tot de diagnose, de preventie en de behandeling van peri-implantaire ziektes. Air-polishers bleken de meest geschikte instrumenten te zijn voor het verwijderen van de biofilm van implantaatoppervlakken. Van de chemische middelen leken citroenzuur en waterstofperoxide de meeste potentie te hebben. Periodieke controles en zorgvuldig onderhoud van de implantaatgedragen constructies (door patiënten en mondzorgverleners) zijn van groot belang om peri-implantaire ziektes te voorkomen of ze vroegtijdig te diagnosticeren. Een klinische en röntgenologische ‘nulmeting’ is een onmisbaar onderdeel voor de start van deze controles. Deze nulmeting vindt bij voorkeur ongeveer 8 weken na het plaatsen van de suprastructuur plaats. Klinische en/of röntgenologische veranderingen zijn alarmerend. Preventie en vroegtijdige diagnose van problemen is de sleutel tot het succes van orale implantaten op de lange termijn.

 • Promotie A. Louropoulou

  20 april 2017

  NTvT Onderzoek en wetenschap

 • Op 26 april 2017 promoveert Anna Louropoulou aan de Universiteit van Amsterdam op haar proefschrift ‘Prevention and treatment of peri-implant diseases - cleaning of titanium dental implant surfaces ’. Promotor is prof. dr. G.A. van der Weijden en copromotoren zijn dr. D.S. Barendreg...

 • Onder de loep! Anna Louropoulou

  A. Louropoulou

  7 november 2014

  NTvT Actueel

 • Anna Louropoulou is promovenda aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam en doet sinds 2011 onderzoek bij de afdeling Parodontologie. Promotor van haar onderzoek is prof. dr. G.A. van der Weijden. De redactie van het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde stelde 8 vragen over het onderzoek.

Selecteer zoekcriteria