Zoek in het NTvT archief

Er zijn 4 zoekresultaten gevonden.

 • Een traumatische zwelling van de wang

  L.H.E. Karssemakers, M.J.J.B. Vehmeijer

  3 mei 2019

  NTvT mei 2019 Casuïstiek

 • Een 3-jarig meisje werd verwezen naar een afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie met een sinds 2 weken bestaande zwelling in de mond. De zwelling was ontstaan nadat een voetbal hard tegen het gelaat van het meisje was gekomen. De zwelling bleek te berusten op een intraorale herniatie van het buccale vetlichaam. De behandeling van deze herniatie van vetweefsel is afhankelijk van hoe lang deze bestaat. Bij kortdurend bestaan kan getracht worden het gehernieerde weefsel te reponeren, indien de zwelling langer bestaat zal worden gekozen voor een excisie met primair sluiten van de mucosa.

 • Inslikken of aspireren van een voorwerp dat in de keel verdwijnt

  L.H.E. Karssemakers, M. Gilijamse, J.A. Baart

  8 februari 2013

  NTvT februari 2013 Casuïstiek

 • Als een corpus alienum terechtkomt in de keel moet de patiënt worden gestimuleerd het hoofd zijwaarts te houden. De behandelstoel moet in de anti-Trendelenburgstand worden gezet, waarbij het bovenlichaam 20-30 graden hoger is ten opzichte van het onderlichaam.

 • Unilaterale condylaire hyperactiviteit

  L.H.E. Karssemakers, J.W Nolte, C.P. Saridin

  8 oktober 2012

  NTvT oktober 2012 Onderzoek en wetenschap

 • Unilaterale condylaire hyperactiviteit is een groeistoornis die wordt gekenmerkt door een progressieve asymmetrie van de mandibula en in sommige gevallen secundair ook van de maxilla.

 • Coronectomie

  R.W. Wijs, L.H.E. Karssemakers, A.G. Becking

  1 juni 2010

  NTvT juni 2010 Onderzoek en wetenschap

 • Alternatief voor volledige verwijdering van een derde molaar in de onderkaak

  Een sensibiliteitsstoornis in het verzorgingsgebied van de nervus alveolaris inferior wegens de chirurgische verwijdering van een derde molaar is een vervelende complicatie. Coronectomie is een behandeling waarbij alleen het kroongedeelte en een deel van de radices van een gebitselement worden verwi...

Selecteer zoekcriteria