Zoek in het NTvT archief

Er zijn 3 zoekresultaten gevonden.

 • Aangezichtsprothetiek: indicaties en technieken

  R. Dirven, G. Lieben, S. Bouwman, R. Wolterink, M.W.M. van den Brekel, P.J.F.M. Lohuis

  8 september 2017

  NTvT september 2017 Medisch

 • Chirurgische behandeling van vergevorderde tumoren in het aangezicht is ingrijpend. De defecten die hierbij ontstaan, komen in de regel in aanmerking voor chirurgische reconstructie, prothetische reconstructie of een combinatie daarvan. In de afgelopen 20 jaar heeft de ontwikkeling van protheses een enorme vooruitgang geboekt. Dit heeft geleid tot een verbeterde rehabilitatie van aangezichts­defecten. In het Antoni van Leeuwenhoek worden zowel plakprotheses als implantaatgedragen protheses gebruikt. In de laatste decennia worden steeds vaker implantaatgedragen protheses toegepast. Patiënten zijn over beide typen protheses zeer tevreden.

 • Pijn als primair symptoom van een maligne parotistumor

  M.F. van der Kamp, F. K.J. Leusink, A. Al-Mamgani, P.J.F.M. Lohuis, M.W.M. van den Brekel

  9 december 2016

  NTvT december 2016 Casuïstiek

 • De differentiële diagnose van peri-auriculaire pijn is uitgebreid en het stellen van een juiste diagnose is niet altijd makkelijk, wat kan leiden tot vertraging van de behandeling of zelfs tot een onjuiste behandeling. Er presenteerden zich 2 patiënten met peri-auriculaire aangezichtspijn. Pas na enige tijd bleek deze te berusten op een maligne tumor in de glandula parotidea. Deze 2 casussen tonen het belang voor tandartsen om patiënten die zich presenteren met peri-auriculaire pijn, al dan niet gepaard gaande met uitval van de nervus facialis, tijdig door te verwijzen naar een specialist.

 • Spraakrevalidatie na een totale laryngectomie

  A.J. Timmermans, M. Krap, F.J.M. Hilgers, M.W.M. van den Brekel

  1 juli 2012

  NTvT juli en augustus 2012 Medisch

 • Een totale laryngectomie wordt uitgevoerd bij patiënten met een vergevorderd larynx- of hypofarynxcarcinoom, of vanwege een recidief na eerdere radiotherapie of chemoradiatie. Voor hun functioneren is spraakrevalidatie voor patiënten van groot belang. Voor spraakrevalidatie kan worden gebruikgemaa...

Selecteer zoekcriteria