Onder redactie van M.C.Eaton

Nieuws - Trends

Open PDF (133.43 KB)

Doorbraak schisisonderzoek. Bewaartermijn patiëntendossiers verstreken. Onduidelijkheden tandartsrekening. Symposium orale functieleer en prothetische tandheelkunde. Medisch: Morbiditeit volwassenen wereldwijd. Gelaatsuitdrukking muis verraadt pijn. Tandheelkundig: Oudste bijtsporen van zoogdieren. Accreditatie en registratie voor bij- en nascholing. Prothese Winston Churchill geveild.
Personalia en Promoties: Indrukwekkende carrière: Op 28 mei onthaalde prof. dr. Warner Kalk tijdens een symposium ter gelegenheid van de afsluiting van zijn 40-jarige loopbaan in de tandheelkunde vakgenoten, familie, vrienden, studenten en patiënten op een afscheidscollege. Aan het Academisch Centrum Tandheelkunde in Amsterdam promoveerde op 17 juni Bassam Abdulsstar Hassan op zijn proefschrift ‘Applications of cone beam computed tomography in orthodontics and endodontics’. Promotor was prof. dr. P.F. van der Stelt en copromotor dr. G.C.H. Sanderink. Aan de Rijksuniversiteit Groningen promoveerde op 30 juni Nynke Tymstra op haar dissertatie ‘Effects of dental implants on hard and soft tissue’. Haar promotors waren prof. dr. H.J.A. Meijer, prof. dr. G.M. Raghoebar en prof. dr. A. Vissink.
Aanmelden voor Hokwerda Award: De tweejaarlijkse Hokwerda Award gaat naar een persoon, instelling of organisatie die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van het verbeteren van de beroepsuitoefening en de arbeidsomstandigheden in de mondzorg.
Trends: ‘Beautyshop’: cosmetiek tijdelijk geparkeerde trend. De cosmetische waarde van het gebit is geen trend. Onze dentitie is een belangrijk fysiek visitekaartje en dat is altijd zo geweest. Tijdens een eenzijdig op gezondheid gericht wetenschappelijk interbellum is de aandacht voor cosmetiek tijdelijk geparkeerd geweest.

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.