Onder redactie van M.C.Eaton.

Nieuws - Trends

Open PDF (417.23 KB)

Littekenhypertrofie door afwijkende ontstekingsreactie. Logopedie bij kwijlen door Parkinson. Betere mondzorg nodig voor ouderen. Complicaties door sterkere concentraties anesthesievloeistoffen. Medisch: Detectie van zure en niet-zure reflux. Schisis hersteld in muizenembryo. Tandheelkundig: Agenesie als indicatie van dentale anomalieën. Personalia: In memoriam prof. dr. J.D de Stoppelaar (1935-2011). Hoogleraar in de orale microbiologie aan de universiteit van Utrecht. Oud-bestuurslid van de stichting Wetenschappelijk Tandheelkundige Arbeid en van het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde (1986-2000). Decaan van de faculteit Tandheelkunde in de jaren van bezuinigingen toen ´Utrecht’ moest sluiten. Conservator van het tandheelkundig erfgoed in het Universiteitsmuseum aan de Lange Nieuwstraat in Utrecht. In memoriam prof. D.E.M. Vermeulen-Cranch (1916-2011), emeritus hoogleraar anesthesiologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA), draagster van verschillende hoge onderscheidingen in Nederland en Groot-Brittannië en erelid van wetenschappelijke verenigingen in beide landen. Vermeulen-Cranch speelde een grote rol in de ontwikkeling van sedatie en anesthesiologie in de bijzondere tandheelkunde. Prof. dr. I.M.J. Mathijssen is benoemd tot bijzonder hoogleraar
plastische chirurgie, in het bijzonder craniofaciale afwijkingen in het Erasmus Medisch Centrum vanwege het Erasmus Trustfonds.
18 november 2011 werd de Oral B/NVM Studieprijs toegekend aan Marian Raatgever van de opleiding Mondzorgkunde Utrecht voor haar bachelorscriptie ‘Psychosociale factoren en herstel na een chirurgische kaakcorrectie: functioneel versus esthetisch’. Vrijdag 25 november 2011 werd voor de eerste maal de NTvT Debuutprijs door Paul van der Stelt, directeur van de NTvT BV, uitgereikt aan prijswinnaar Roeland W. Wijs. Wijs ontving een cheque van € 1.500,00 en een oorkonde voor het winnend artikel; "Coronectomie. Alternatief voor volledige verwijdering van een derde molaar in de onderkaak" (NTvT juni 2010; 117: 337-340).

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.