Nieuws - Trends

Open PDF (1.65 MB)

Bacteriën in beweging. Nervusletsel door lokale anesthetica. Onderzoek naar cariës bij peuters. Toename van vrouwen met orale plaveiselcelcarcinomen. Medisch: Dagelijks glas frisdrank vergroot risico op herseninfarct. Aantal rokers voor het eerst sinds 2000 gestegen. Tandheelkundig: Liever niet likken. Pleister voor brandwonden in de mond.
Personalia: Dirk Mettes neemt Publicatieprijs in ontvangst. Vrijdag 2 november 2012 werd door de directeur van de NTvT BV, Paul van der Stelt, voor de tweede maal de Publicatieprijs van het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde uitgereikt. Afscheidssymposium van prof. dr. Gert-Jan Truin. Op 28 september 2012 werd in Nijmegen een symposium georganiseerd ter gelegenheid van het afscheid van prof. dr. Gert-Jan Truin van de tandheelkundeopleiding van het Universitair Medisch Centrum St Radboud te Nijmegen.
Promoties: Op 17 oktober promoveerde Anne van Leeuwen aan de Rijksuniversiteit Groningen op zijn proefschrift ‘Development of poly(trimethylene carbonate) based implant devices and their application in oral and maxillofacial surgery. Soluble solutions’. Aan de faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Utrecht promoveerde Frits Perdijk op 19 oktober op zijn dissertatie ‘The role of distraction osteogenesis in the treatment of the atrophic mandible’. Op 22 oktober is Gerdien Telleman gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen op haar proefschrift ‘Short dental implants in the posterior region. The effect of platform-switching an a nanorough surface on periimplant bone loss’.

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.