Onder redactie van M.C.Eaton.

Nieuws - Trends

Open PDF (765.01 KB)

Liplezende baby’s. Roparun 2012 – 21ste editie. Inlevingsvermogen tandheelkundestudenten in ontwikkeling. Deelgeschilprocedure in de praktijk. Medisch: Eiwit vermindert ontsteking speekselklier. Luchtweginfecties meetbaar in uitademingslucht. Tandheelkundig: Bestanddelen zoethoutwortelplant goed voor dentitie. Meer aandacht mondzorg zorg afhankelijke ouderen. Overzichtswebsite tandartstarieven.
Personalia: Op 2 en 3 februari 2012, ontving Michail Koutris de GSK–IOT Best Presentation Award. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt voor de beste presentatie van een junior onderzoeker, met als titel ‘Overloading the masticatory muscles: pathophysiological and diagnostic considerations’. Tijdens het elfde congres van de Vereniging Promotie Mondhygiëne op 3 februari 2012 is Bertine van Roy tot mondhygiënist van het jaar gekozen. De Paul Herren Award 2011 werd op 8 december 2011 in Bern uitgereikt aan professor Anne Marie Kuijpers-Jagtman. Op 11 januari 2012 promoveerde Edwin Lamers aan de Radboud Universiteit Nijmegen op zijn proefschrift ‘Nanostructured biomaterial surfaces in regenerative medicine. Controlling bone cell behavior and immune response’. Op 20 januari verdedigde Jacobien Kieffer met succes haar proefschrift: ‘Some fundamental issues in oral health-related quality of life research’. Zie Nieuwsbrief aflevering 50. Op 15 februari promoveerde Simon Vlaar aan de Universiteit van Amsterdam op zijn dissertatie met als titel ‘Validation procedures in computerized dentistry’.
Congresnieuws: Op 3 februari 2012 meer dan 850 deelnemers aanwezig op het, inmiddels jaarlijks terugkerende, congres ‘Kroon 2012’, georganiseerd door Bureau Kalker. En de bezoekers werden niet teleurgesteld. Alle aspecten van het maken van een solitaire volledige kroon kwamen aan de orde. Er waren 5 (top)sprekers uitgenodigd die in 8 praktijk gerichte lezingen hun licht lieten schijnen op alle stappen die van belang zijn bij het maken van een goede, duurzame en esthetisch fraaie kroon.

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.