Onder redactie van M.C.Eaton.

Nieuws - Trends

Open PDF (994.77 KB)

Lang leve de muis. Cellulaire fundamenten van allergische astma. Vroege mondverzorging en halitose. Medisch: Cafeïne versterkt werking analgetica. Vaccinatie voetbalsupporters. Tandheelkundig: Klachten Tuchtcolleges 2010. Orale micro-organismen betrokken bij endocarditis.
Personalia: Proefschriftprijs voor C. Speksnijder. Titel ‘Function after oral oncological intervention, reconstruction and rehabilitation’ werd excellent bevonden.Op 2 maart verdedigde Leontine Jongsma aan de Universiteit van Amsterdam haar proefschrift ‘Cementation in adhesive dentistry: the weakest link’. Op 8 maart promoveerde Jac. van der Zaag aan de Universiteit van Amsterdam op zijn dissertatie ‘Sleep Bruxism. Contemporary insights in diagnosis, etiology, and management’. Op 29 maart promoveerde Jochem Verstappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen op zijn proefschrift ‘Bone marrow-derived cells in oral and dermal wound healing’. Aan de Universiteit van Amsterdam promoveerde op 4 april Leimeng Jiang op haar dissertatie ‘Insights into passive ultrasonic irrigation’. Op 4 april promoveerde aan de Radboud Universiteit Nijmegen Xi Chen, op haar dissertatie ‘The effectiveness of a one-time sealant application of different materials in Chinese children’. Op 5 april promoveerde Katarina Jerkovic-Cosic aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen op het proefschrift ‘The relation between profession development and job (re)design. The case of dental hygiene in the Netherlands’.
Trends: De wondere wereld van driedimensionaal printen. De nieuwe techniek van het driedimensionaal printen gloort inmiddels als trend aan de horizon binnen de tandheelkunde. Bij deze techniek is geen sprake meer van het uitfrezen van restauraties maar van driedimensionaal afdrukken van objecten met een printer.

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.