Onder redactie van M.C.Eaton.

Nieuws - Trends

Open PDF (1.28 MB)

Depressie zichtbaar in bloed. Enzym bevordert effectiviteit Staphylococcus aureus. Aanscherping richtlijn bleken. Grote verschillen in gezichtsscherpte van dichtbij. Medisch: Geen bewijs dat NSAIDs beschermen tegen tumoren. Geen corticosteroïden bij neusklachten. Tandheelkundig: d’Ancona-prijs voor ACTA-gebouw. Hoofd- en bijzaken.
Personalia; Promoties: Vrijdag 1 juni verdedigde Marlies Elfrink aan de Universiteit van Amsterdam haar proefschrift met de titel ‘Deciduous molar hypomineralisation, its nature and nurture’. Op 4 juni promoveerde Rishikesh Nandkumar Kulkarni aan de Vrije Universiteit Amsterdam op zijn proefschrift met de titel ‘Mechanical stimulation of osteocytes and regulation of osteoclastogenesis’. Op 5 juni verdedigde Franklin García-Godoy aan de Universiteit van Amsterdam zijn proefschrift met de titel ‘Clinical performance of resin composite restorations: the value of accelerated in-vitro testing’.
Congresnieuws:
Op vrijdag 11 mei vond het symposium ‘International tooth wear: Scandinavia meets the Netherlands’ plaats, dat was georganiseerd door ACTA Dental Education in samenwerking met de afdeling Orale Kinesiologie. Op 11 mei was het dan zover: het congres ‘Medische aspecten in de tandheelkunde’, georganiseerd door Bureau Kalker en het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde, vond plaats. De sprekers, A. Vissink, J.A. Baart, B.G. Loos, A.R.J. Girbes, H. Karagozoglu en I. van der Waal, hielden mooie en enthousiaste voordrachten, die leidden tot interessante vragen en discussies uit het publiek.

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.