Oral medicine 5. Voedingsadviezen bij en psychosociale aspecten van smaak- en reukstoornissen
Smaak- en reukstoornissen kunnen leiden tot gewichtsverlies en soms tot gewichtstoename. Daarom vormt voedingsvoorlichting een essentieel onderdeel van de begeleiding en behandeling van een patiënt met een smaak- en reukstoornis. Bij reuk- en smaakstoornissen dient onderscheid te worden gemaakt tussen algemene voedingsadviezen en voedingsadviezen tijdens en na behandeling van een oncologisch proces door radio- en/of chemotherapie hiervan. Voedingsadviezen dienen ter verbetering van de voedingstoestand en het welbevinden van de patiënt. Bij ernstige problemen met de verwerking van een reuk- en/of smaakstoornis kan psychosociale ondersteuning worden overwogen.
Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Afbeeldingen, foto's en tekeningen
-
december 2019;Positieafhankelijke snurkers hebben baat bij de slaappositietrainer
-
december 2019; jaargang 126 : 699-700Over temperament en behandelangst
-
december 2019;Positieve patiënt-tandartsrelatie begint op jonge leeftijd
-
november 2019;Na 50ste levensjaar neemt bezoek aan tandarts af
-
november 2019; jaargang 126 : 571-578Serie: Communicatie in de tandartspraktijk. Omgaan met angst in de tandartspraktijk