Brede beschrijving van de klinische orthodontie

Boek

Open PDF (4.06 MB)

J.D. English, S. Akyalcin, T. Peltomäki, K. Litschel. MOSBY’s orthodontic review. St. Louis: Elsevier Mosby, 2015 365 bl., geïll. € 114,00 ISBN 978 0 323 18696 4.

‘MOSBY’s orthodontic review’ is een tekstboek dat beoogt in 26 hoofdstukken het hele veld van de klinische orthodontie te beschrijven. De 4 redacteuren hebben daartoe een keur aan bekende auteurs bereid gevonden een hoofdstuk voor hun rekening te nemen. Het boek beslaat alle onderwerpen die in een orthodontisch tekstboek mogen worden verwacht, van craniofaciale groei en ontwikkeling tot de nieuwste driedimensionale technieken.

Het boek is in vraag-en-antwoordstijl geschreven. Dat is een gewaagde opzet, omdat het daardoor niet goed mogelijk is een onderwerp diepgaand te bespreken. Aan de andere kant is het boek wel verrassend gemakkelijk in gebruik, omdat het gericht antwoord geeft op vragen rondom een bepaald thema. Het bevat bovendien een groot aantal illustraties van hoge kwaliteit.

‘MOSBY’s orthodontic review’ is geschikt voor studenten tandheelkunde in de masterfase van hun opleiding. Ook specialisten in opleiding tot orthodontist kunnen er hun voordeel mee doen in voorbereiding op hun examens. Tandartsen die hun kennis van de orthodontie willen opfrissen zullen ook zeker genoeg van hun gading vinden in dit boek. Voor orthodontisten werkzaam in het onderwijs is dit boek een goudmijntje: het is een geweldige inspiratiebron voor toets- en examenvragen.

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.