De stille kracht van ultrasoon

Boek

Open PDF (116.26 KB)
F. van der Weijden, M. van der Zwet, L. van der Sluijs
De stille kracht van ultrasoon
Houten: Bohn Stafleu Van Loghum, 2014
128 bl., geïll. € 35,00
ISBN 978 90 368 08491

 

 

 

 

Tien jaar na het verschijnen van de eerste versie van ‘De stille kracht van ultrasoon’ is er de tweede druk van het gelijknamige boek; wederom rijk geïllustreerd, prettig leesbaar en goed geschreven. Het voorwoord van de hoofdauteur is een gepassioneerde toelichting op de ontwikkeling van de techniek achter grondige supra- en subgingivale reiniging binnen de behandeling van parodontale aandoeningen.

Er wordt uitgebreid ingegaan op het werken met mechanische scalers en de effecten ervan op de gebitselementen en de omringende weefsels. Het werkingsmechanisme en de juiste ­klinische toepassing van het ultrasone ­instrumentarium worden uitgebreid besproken. Indicatiegebieden buiten de parodontologie, toepassing binnen de endodontie en het gebruik van de air-polisher geven een bredere kijk op de ‘kracht van ultrasoon’.

De verstrekte informatie is evidencebased en er is een complete samenvatting van literatuur waarin het gebruik van handinstrumenten wordt vergeleken met ultrasone scalers.

De toepassing van ultrasoon is niet meer weg te denken uit de hedendaagse mondzorg. Vooral voor mondhygiënisten is de ultrasone reinigingsmethode te prefereren boven het handinstrumentarium . Dit boek biedt veel toegevoegde waarde voor de parodontale mondzorg en verdient een plaats als standaardwerk in elke mondzorgpraktijk.

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Info
bron
Ned Tijdschr Tandheelkd december 2015; 122: 703
rubriek
Media
Gerelateerd