Behandeling van traumata in het orofaciale gebied

Boek

Open PDF (71.02 KB)

 

M. Perry, A. Brown, P. Banks
Fractures of the facial skeleton
West Sussex: Wiley Blackwell, 2015
166 bl. geïll. £ 39.99
ISBN 978 1 119 96766 8

 

 

 

 

De tweede herziene druk van dit boek beschrijft op bondige, zeer overzichtelijke en prettig leesbare wijze de etiologie, de anatomie, de opvang van trauma-patiënten met hoofd-halsletsel, de diagnostische beeldvorming, de behandelmethoden van (dentoalveolaire) fracturen en weke delen, de postoperatieve zorg en de eventuele optredende complicaties. Hierbij staat de ‘gouden standaard’ op het gebied van de behandeling van traumata in het orofaciale gebied voorop. Daarnaast wordt er goed ingegaan op situaties waarover nog geen consensus bestaat, of waar moet worden geïmproviseerd. De nieuwe editie is uitgebreid met secties over spoed en vroege behandelindicaties, letsels van weke delen en panfaciale fracturen. De tekst wordt gelardeerd met eenvoudige, maar verhelderende afbeeldingen en tabellen. Het boek beschikt over een goed register.

Voor de fijnproevers die dieper op een onderwerp, behandelmethode - of deelaspecten daarvan - willen ingaan, worden per hoofdstuk adequate literatuuradviezen gegeven. Verwijzingen naar nieuwe (experimentele) ontwikkelingen zijn daarbij niet geïncludeerd.

Al met al kan de herziene druk van dit boek zeer worden aanbevolen aan assistenten in opleiding voor mond-, kaak- en aangezichts­chirurgie, mka-chirurgen en medisch specialisten die regelmatig betrokken zijn bij hoofd-halsletsels.

 

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.