× ABONNEREN

DentTalk webinar

Het NTVT biedt naast het tijdschrift, de website, kennistoets en podcasts ook onderscheidende DentTalk webinars. Hierin wordt de vertaalslag gemaakt van wetenschap naar praktijk, op basis van onafhankelijk en wetenschappelijk onderzoek.

ntvt_intro.jpg

Als tandarts of mondhygiënist hebben we een unieke kans om in gesprek te gaan met de patiënt over de gezondheid en leefstijl. Je bent vaak een van de eersten die constateert dat iemand overgewicht ontwikkelt, meer is gaan roken, een diabetesrisico loopt of een hoge bloeddruk heeft. Hierdoor kan de patiënt gewezen worden op de unieke relatie tussen algemene gezondheid en de relatie met de mond.

Sinds vele jaren wordt parodontitis geconstateerd met behulp van de pocketsonde. Daaruit volgt de diagnose. Indien de patiënt het wenst kan dan de benodigde therapie worden ingezet. Maar parodontologie is meer dan bloeding, pockets en pus. Als mondzorgverlener ben je degene die the big 3 van risicofactoren (roken, diabetes en stress) bespreekbaar maakt. Maar zien we met elkaar niet meer risicofactoren over het hoofd?

Want wat is het belang van leefstijl, voeding en het immuunsysteem? En zijn er nog andere factoren die een potentiële rol spelen bij parodontologie?

In deze unieke DentTalk webinar leer je over de toekomst van de parodiagnostiek en weet je welke stappen nodig zijn om een patiënt optimaal te begeleiden en waar nodig actief te helpen wanneer het fundament van het gebit sterk achteruitgaat. De mens is meer dan tanden en jij kunt als mondzorgverlener het verschil maken!

Schrijf je direct in voor deze DentTalk webinar die aansluit bij de NTVT thema-editie ‘Parodontologie’ van de maand december. Je krijgt concrete handvatten voor de toepassing en uitvoering van parodiagnostiek in de dagelijkse praktijk. Wil jij je diagnostiek op een hoger niveau brengen, schrijf je dan in en: leer, kijk, luister en doe mee.

Na aanvang van de webinar kan alleen nog worden aangemeld voor de Basis-variant, tot donderdag 10:00 uur.

Premium

€ 60,- per webinar

Live deelnemen
Live vragen stellen / chat
KRT- / KRM-punten bij live deelname
Terugkijken complete webinar - tot 4 weken na opname
Terugkijken verkorte webinar (excl. vragen) - tot 4 weken na opname

Meer informatieInschrijven

Plus

€ 45,- per webinar

Live deelnemen
Live vragen stellen / chat
KRT- / KRM-punten bij live deelname
 
 
 
 

Meer informatieInschrijven

 

Basis

€ 20,- per webinar

 
 
 
 
 
Terugkijken verkorte webinar (excl. vragen) - tot 2 weken na opname

Meer informatieInschrijven

Onderwerpen

Wat zie ik in de mond?

  • Parodiagnostiek en detectie met de pocketsonde, state of the art?
  • Pockets en pus
  • Dit zie je niet, maar is er wel

De impact van de BIG 3

  • Dit is de impact van roken op parodontitis
  • Het parodontium in de stress
  • Paro onder controle door een stabiele diabetes

De toekomst van parodontitis

  • Alles wat ik moet weten over leefstijl en voeding
  • De rol van het immuunsysteem bij paro
  • Biomarkers bij paro, snel en effectief?