× ABONNEREN

€ 20,- incl. btw

Inschrijven mogelijk t/m 28 januari 2021

De onderwerpen

ntvt_webinar_intro_26jan.jpg

Normale en pathologische emoties
- Wanneer worden emotie en gedrag pathologisch?
- Zo herken je psychopathologie bij patiënten op je spreekuur

Angststoornissen
- Dit zijn de meest voorkomende angststoornissen
- Wat zijn de gevolgen en consequenties voor de mondzorg?

Depressieve stoornissen
- Welke depressieve stoornissen worden onderscheiden?
- Hoe ga je hiermee om in de mondzorgpraktijk?

Medicatie
- Welke soorten medicatie worden toegepast bij angst- en depressieve stoornissen?
- Hoe speel ik als mondzorgverlener zo goed mogelijk op deze stoornissen in?

Over de webinar

Angst en neerslachtigheid behoren tot de normale menselijke emoties, en zijn dan veelal een begrijpelijke reactie op omstandigheden of gebeurtenissen. Als de intensiteit en duur pathologische vormen aannemen, spreken we van angststoornissen en depressieve stemmingsstoornissen. Elke (tand)arts of mondhygiënist krijgt te maken met patiënten die ook lijden aan pathologische angst (gegeneraliseerde angst, fobie of paniek) en/of depressie. Vaak blijkt dat angst en depressie samengaan. Dergelijke aandoeningen hebben consequenties voor de mondzorg. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in veranderde zelfzorg en belemmerde gang naar de tandarts of mondzorgprofessional.

In deze DentTalk webinar wordt aan de hand van casuïstiek en videofragmenten ingegaan op de belangrijkste angst- en stemmingsstoornissen. Bovendien krijg je tips over hoe hiermee om te gaan in de praktijk. Zo kun je de mondzorg – ook voor deze mensen – verder optimaliseren.

Deze DentTalk webinar past in een reeks webinars over psychische stoornissen en sluit naadloos aan bij de Serie: Psychische stoornissen in de mondzorgpraktijk in het NTVT. Andere webinars in deze reeks zijn:
- Morfodysfore stoornis op 9 maart 2021 met sprekers dr. Nienke Vulink & dr. Miriam Bildt
- Bipolaire stemmingsstoornissen op 20 april 2021 met spreker prof. dr. Ralph Kupka

Hoe deze webinar terug te zien?

Met de Basis-optie kun je niet live deelnemen aan de webinar, daarvoor kun je de Plus- of Premium-optie kiezen. Wel is het mogelijk de verkorte webinar na afloop nog twee weken lang terug te kijken. De verkorte versie betekent dat de webinar géén Q&A bevat en dus exclusief de vragen is.

Binnen enkele dagen na de webinar ontvang je een e-mail met daarin het bericht dat de webinar online staat. Via Mijn NTVT - Webinars kun je de webinar twee weken lang terugkijken.

Spreker(s) en Moderator

Tandarts-epidemioloog en hoofdredacteur NTVT
Psychiater en hoogleraar bipolaire stoornissen