× ABONNEREN

€ 20,- incl. btw

Inschrijven mogelijk t/m 27 mei 2021

De onderwerpen

webinar_pijn_adv_nieuwe_datum.jpg

De basis van pijn
- Wat is pijn en hoe werkt het exact?
- Zo definieer en meet je pijn
- De nieuwe pijnclassificatie, duidelijk en toepasbaar

Diagnostiek van orofaciale pijn in de praktijk
- Zo herken en ontrafel je complexe pijnklachten
- Classificeren van pijn in de algemene praktijk, hoe doe je dat?
- Zo ontwar je stap voor stap de ‘pijnknoop’

Casuïstiek
- 'Geen woorden om mijn pijn te beschrijven': het belang van pijnclassificatie
- 'Is er iemand die mijn pijn begrijpt?’: zo gebruik je de ICOP
- 'Waarom heb ik zoveel pijn en ben ik zo complex?’: verwijzen doe je zo

Over de webinar

Wat is pijn? Hoe werkt pijn en welke woorden geef je aan pijn? Iedere patiënt heeft zo zijn eigen woorden en nuanceringen om pijn te beschrijven. Op wat voor manier breng je orofaciale pijn gestructureerd in kaart? Op welke wijze classificeer je pijn en hoe helpt je dit om nog beter zorg te verlenen?

De meest recente en nieuwe internationale orofaciale pijnclassificatie (ICOP) is hierbij een grote stap voorwaarts. Op een gestructureerde wijze is het daardoor mogelijk om pijn te classificeren. Pijn kan bij een patiënt lijken op een ogenschijnlijk niet te ontrafelen knoop, maar door systematisch en stap voor stap te werk te gaan, is het mogelijk de patiënt nog beter te helpen en de juiste zorg te geven.

In deze DentTalk webinar leer je alles wat je nodig hebt om de nieuwe classificatie van orofaciale pijn te begrijpen en toe te passen. Op die manier verbeter je de zorg voor patiënten met pijn, zowel voor 'eenvoudige' pijnklachten als complexe casussen. Ook leer je wanneer en hoe je, indien nodig, zorgvuldig kunt doorverwijzen, waarna de patiënt in een multidisciplinaire setting verder geholpen kan worden. Help je patiënt voortaan nog beter en maak kennis met de nieuwste manier van pijn classificeren. Leer de juiste woorden, zodat je kunt helpen de pijn te ontrafelen.

Hoe deze webinar terug te zien?

Met de Basis-optie kun je niet live deelnemen aan de webinar, daarvoor kun je de Plus- of Premium-optie kiezen. Wel is het mogelijk de verkorte webinar na afloop nog twee weken lang terug te kijken. De verkorte versie betekent dat de webinar géén Q&A bevat en dus exclusief de vragen is.

Binnen enkele dagen na de webinar ontvang je een e-mail met daarin het bericht dat de webinar online staat. Via Mijn NTVT - Webinars kun je de webinar twee weken lang terugkijken.

Spreker(s) en Moderator

Tandarts-epidemioloog en hoofdredacteur van het NTVT
Tandarts-gnatholoog en hooglereaar Orale Functieleer
Tandarts-gnatholoog en universitair docent op ACTA