Acht jaar cel en beroepsverbod voor omstreden tandarts

De omstreden Nederlandse tandarts Mark van N. heeft een celstraf van 8 jaar gekregen voor het ernstig verminken van zijn patiënten in Frankrijk. Ook mag hij zijn vak nooit meer uitoefenen.

Een rechter in Nevers nam de eis van de openbaar aanklager dinsdag over, meldt de Franse zender Europe1. De 51-jarige tandarts was al schuldig bevonden aan zware mishandeling en fraude.

Van N. vestigde zich in 2008 in Château-Chinon in een Bourgondische regio en zou in 4 jaar tijd ruim honderd patiënten hebben verminkt. Volgens de openbaar aanklager vormen zij slechts het topje van de ijsberg.

Veel behandelingen hadden ernstige gevolgen, zoals blijvende verlammingsverschijnselen door verkeerde verdoving.

In 2013 vluchtte Van N. naar Canada, na door de politie te zijn verhoord over de klachtenregen van patiënten. Hij werd daar in 2014 aangehouden. Hij is na uitzetting naar Nederland aan Frankrijk uitgeleverd.

Aan de start van het proces erkende Van N. dat hij schuldig is aan wat hem ten laste wordt gelegd. Hij was naar eigen zeggen destijds niet geïnteresseerd in anderen.

Veel van de gevallen die in de aanklacht werden opgevoerd, kon hij zich niet meer herinneren. Het Franse Openbaar Ministerie beschuldigde Van N. ervan plezier te hebben in het verminken van zijn patiënten.

(Bron: NU.nl, 26 april 2016)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock
Info
publicatiedatum
26 april 2016
rubriek
Actueel
Gerelateerd