ACTA stijgt naar plaats 4 in QS World University Rankings

Het ACTA is in 1 jaar 4 plekken gestegen op de wereldranglijst van beste universiteiten op het gebied van de tandheelkunde, de QS World University Rankings by Subject. Vorig jaar kwam het ACTA binnen op plaats 8 op deze lijst en staat nu als vierde op deze ranglijst. Volgens het ACTA maakt deze snelle stijging de hoge notering extra bijzonder.

De faculteit tandheelkunde van de KU Leuven is op plek 9 blijven staan en die van het Radboudumc is 1 plekje gezakt: van 41 naar 42. De Nijmeegse faculteit deelt deze plek met de Osaka University in Japan en de University of Toronto in Canada.

Deze jaarlijkse lijst wordt beschouwd als een van de 3 belangrijkste ranglijsten van universiteiten, naast de Academic Ranking of World Universities en Times Higher Education World University Rankings. De QS ranking wordt gebaseerd op 4 criteria: de reputatie onder werkgevers, onder academici, het aantal citaties en de H-index. Bij dat laatste criterium wordt impact (het aantal citaties) gekoppeld aan omvang (het aantal publicaties).

De QS World University Rankings by Subject wordt gebruikt door onderzoekers en aankomende studenten en is daarmee een algemene bron voor reputatie van een bepaald vakgebied aan een universiteit.

(Bron: ACTA, 2 maart 2018)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock
Info
publicatiedatum
21 maart 2018
rubriek
Actueel
Gerelateerd