App en eigen muziek verbeteren poetsroutine

Onderzoekers van de universiteit van Plymouth hebben in een onderzoek aangetoond dat mensen daadwerkelijk hun poetsroutine verbeteren wanneer een speciale poetsinstructieapp wordt gebruikt samen met muziek afkomstig van de muzieklijst van de gebruiker. Naast het aanmoedigen om daadwerkelijk 2 minuten te poetsen, kunnen in deze app herinneringen worden ingesteld om tweemaal per dag te poetsen, elke 3 maanden de tandenborstel te vervangen en tweemaal per jaar de tandarts te bezoeken.

De onderzoekers vroegen een kleine 200 Britse gebruikers van de app naar hun ervaringen met de app (BrushDJ). Ruim 70% rapporteerde dat hun tanden schoner aanvoelen sinds zij de app gebruiken en 88% gaf aan door de app langer te poetsen. Van de ondervraagden zou 90% de app aan familie en vrienden aanraden.

Hoewel deze percentages zelfrapportage betreffen en de mondgezondheid van de deelnemers niet door een tandarts is beoordeeld, zijn het toch veelbelovende uitkomsten. De onderzoekers zien ook mogelijkheden om deze en vergelijkbare apps in te zetten om kennis over het belang van mondzorg te verspreiden. Het onderzoek ‘The use of a mobile app to motivate evidence-based oral hygiene behaviour’ verscheen begin september in British Dental Journal.

(Bron: Br Dent J, 28 augustus 2015)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock
Info
publicatiedatum
8 september 2015
rubriek
Actueel
Gerelateerd