Gepubliceerd op: 05-04-2013 (in print verschenen in Ned Tijdschr Tandheelkd 2013; 120: 183)

App GezondeMond nu voor Android

Tandheelkundig

De gratis app GezondeMond van het Ivoren Kruis is nu ook geschikt voor Android smart-phones en tablets en verkrijgbaar via Google Play.

De applicatie toont praktische instructies voor elektrisch en handmatig tandenpoetsen (met timer), het reinigen tussen de gebitselementen en het gebruik van mond-spoelmiddelen. Bovendien geeft de app voedingsadviezen om de mond gezond te houden.

Na een bezoek aan tandarts of mondhygiënist kan iedere patiënt een persoonlijke adviescode meekrijgen en deze in de app zetten. Vervolgens verschijnt een advies op maat en ziet men ook nog heldere instructies met duidelijke plaatjes en korte teksten als over bijvoorbeeld:

  • - elektrisch en handmatig tandenpoetsen: wat is de beste borstel, hoe plaats je de borstel op de gebitselementen en de -gingiva, hoe poets je goed en gemakkelijk in de beste volgorde?
  • - het gebruik van de juiste tandenstokers: welke en hoe gebruik je ze?
  • - flossen: de zorgvuldige manier om de ruimten tussen gebitselementen en -gingiva te reinigen.
  • - ragen: welke maat ragers gebruik je hoe en waar?
  • - voeding: hoe voorkom je cariës en -tanderosie?
  • - tongreinigen: hoe doe je dat?
  • - mondspoelen: welk mondspoelmiddel moet ik kiezen?

Via een directe link naar de website van het Ivoren Kruis kan de gebruiker zich verder informeren over zo’n 40 verschillende mondgezondheidsonderwerpen. Alle adviezen zijn gebaseerd op evidence-based onderzoek en sluiten aan bij het Advies Cariëspreventie van het Ivoren Kruis.

(Bron: Ivoren Kruis)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Info
publicatiedatum
5 april 2013
rubriek
Actueel
Gerelateerd