Astrid Kuiper-Hoekstra Preventieassistent van het Jaar 2016

Op 8 januari 2016 werd tijdens de zesde Landelijke Dag voor de Preventieassistent voor de eerste keer de ‘Preventieassistent van het Jaar’ gekozen. Astrid Kuiper-Hoekstra werd winnares van deze eretitel. Een jaar lang is zij titeldrager voor de preventieve mondzorg.

De titel is in het leven geroepen om het beroep preventieassistent meer onder de aandacht te brengen. Het beroep van preventieassistent in de tandartspraktijk ontwikkelt zich voortdurend en er inmiddels niet meer uit weg te denken.

Bij de beoordeling van de voorgestelde kandidaten heeft de jury specifiek gekeken naar welke groepen patiënten worden behandeld, welke hulpmiddelen ontwikkeld en worden gebruikt en welke extra activiteiten de preventieassistenten nog buiten de praktijk uitvoeren.

Astrid Kuiper-Hoekstra, werkzaam bij Centrum Bijzondere Tandheelkunde Friesland te Leeuwarden, werd als winnares gekozen vanwege het brede scala aan patiënten dat zij behandelt en het eigen materiaal dat zij heeft ontwikkeld: de individuele poetskaart.

De winnares kreeg een Oral B-tegoedbon van € 500 voor tandheelkundige bijscholing, nascholing en/of boeken.

(Bron: Persbericht SCEM, 8 januari 2016)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.