(in print: Ned Tijdschr Tandheelkd 2015; 122: 313)

Bart Keijser benoemd tot bijzonder hoogleraar Oral Systems Biology

Per 1 maart 2015 is dr. ir. B.J.F. Keijser benoemd tot bijzonder hoogleraar Oral Systems Biology aan de Faculteit der Tandheelkunde (ACTA) van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting Lorentz- van Iterson Fonds TNO (LIFT).

Bart Keijser onderzoekt biologische processen die onderliggend zijn aan het behoud van een gezonde mond, keel en neusholte. De rol van lichaamseigen bacteriën (microbiota) staat hierbij centraal. Naast complexe biologische interacties tussen bacteriën en de menselijke cellen gaat Keijser ook de effecten van voeding en de algemene gezondheidstoestand onderzoeken. De kennis die hij ontwikkelt binnen zijn leerstoel, zal worden vertaald in nieuwe strategieën voor het actief behouden van gezondheid van mondholte en luchtwegen. De leerstoel draagt bij aan geïntegreerde en individuele benaderingen bij preventie en behandeling van (infectie)ziekten.

Keijser is moleculair microbioloog bij TNO. Daarnaast is hij projectleider van het onderzoeksprogramma Oral Health bij het Top Institute for Food and Nutrition.

(Bron: Universiteit van Amsterdam, 9 april 2015)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.