Campagne gestart diabetes en gebitsproblemen

De KNMT is een landelijke voorlichtingscampagne gestart om mensen met diabetes er op te wijzen dat zij een extra risico lopen op gebitsproblemen. Diabetes kan chronische parodontitis veroorzaken. Als dat niet tijdig wordt behandeld kan het uiteindelijk leiden tot gebitsverlies. De aandoening hoeft niet per se tot een mindere mondgezondheid te leiden en met een goede mondverzorging kunnen gebitsproblemen worden voorkomen.

Uit onderzoek van het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention bleek dat iedereen bij het ouder worden tanden verliest, maar mensen met diabetes gemiddeld vier maal meer. In het onderzoek werden gegvens geanlyseerd van meer dan 35.000 Amerikanen die gedurende 31 jaar zijn verzameld.

Op www.hoegezondisjemond.nl kan iedereen vanaf nu zijn kennis testen van diabetes en mondgezondheid en in de wachtkamer van de tandarts hangen posters die patiënten oproepen om tijdens hun controle melding te maken van het feit dat ze diabetespatiënt zijn.

De campagne van de KNMT is tot stand gekomen in samenwerking met Diabetesvereniging Nederland. Diabetes is met 1 miljoen patiënten de meest voor komende chronische ziekte in Nederland.

(Bron: KNMT, 18 maart 2016)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Info
publicatiedatum
24 maart 2016
rubriek
Actueel
Gerelateerd