(in print: Ned Tijdschr Tandheelkd maart 2016; 123: 124)

Cees Kleverlaan benoemd tot hoogleraar Biomaterialen

Dr. C.J. (Cees) Kleverlaan is benoemd tot hoogleraar Biomaterialen aan het Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (ACTA)/Universiteit van Amsterdam (UvA).

Cees Kleverlaan doet onderzoek naar de eigenschappen en de kwaliteit van materialen die in de tandheelkunde of geneeskunde worden gebruikt. Zijn belangstelling gaat uit naar het ontwikkelen van nieuwe materialen en naar de voorspelbaarheid van het falen van biomaterialen, zowel in biologische als fysische zin. In het onderzoekszwaartepunt Oral Regenerative Medicine wordt vooral de interactie van de moleculen en cellen met biomaterialen onderzocht. Kleverlaan is specifiek geïnteresseerd in de ongewenste interacties van deze materialen op het lichaam. Naast onderzoek verzorgt hij onderwijs in de tandheelkundige materiaalwetenschappen aan het ACTA.

Cees Kleverlaan is hoofd van de sectie Materiaalwetenschappen van ACTA en leidt er de tandheelkundige kliniek Oral Diagnostics. Hij is een van de programmaleiders van het onderzoeksprogramma Oral Regenerative Medicine. Kleverlaan verwierf diverse onderzoekssubsidies, waaronder een Veni van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en een subsidies van Technologiestichting STW. Hij publiceerde in tal van wetenschappelijke tijdschriften, onder meer in Dental Materials, Contact Dermatitis en Allergy.

(Bron: Persbericht ACTA, 7 januari 2016)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.