Chirurgen verwijderen 232 ‘tanden’ bij tiener

Indiase chirurgen hebben 232 ‘tandjes’ verwijderd uit de mond van een 17-jarige jongen. Het ging om odontomen, tandvormige verkalkingen in de kaak, een goedaardige aandoening. De jongen, Ashik Gavai, had al ruim anderhalf jaar last van pijn en zwellingen in zijn onderkaak.

Het kostte de chirurgen 7 uur om alle vergroeiingen, die zich onder het tandvlees bevonden, te verwijderen. Tijdens de operatie stonden ze er niet bij stil dat het er zo veel waren, zei een van de chirurgen, Vandana Thoravade, “maar toen de operatie voorbij was en we de tandjes naast elkaar legden en begonnen te tellen....”

Sunanda Dhivare-Palwankar, het hoofd van de afdeling tandheelkunde van ziekenhuis in Mumbai waar de operatie werd uitgevoerd, zei dat voor zover zij kon nagaan bij een dergelijke operatie eerder nooit meer dan 37 ‘tanden’ zijn verwijderd.

Gavai is afkomstig uit een klein dorp in het westen van India. Aangezien zijn kaak intact is gebleven zal hij volgens de chirurgen waarschijnlijk niets aan de ingreep overhouden.

Bron: Medisch Contact, 25 juli 2014

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.