DHIN in de race voor NRC Charity Award

Goededoelenstichting Dental Health International Nederland (DHIN) dingt mee naar de NRC Charity Awards van 2018. De stichting werd in april genomineerd voor deze Award en op 28 augustus 2018 zal worden bekendgemaakt aan welke 4 goededoelenorganisaties een Award ontvangen. Drie Awards worden door een vakjury geselecteerd en 1 Award wordt gekozen door het ‘publiek’. Men kan tot 17 augustus stemmen via de website http://www.nrccharityawards.nl/.

NRC Media heeft deze Charity Awards in het leven geroepen ‘charitatief Nederland’ te ondersteunen bij het bereiken van hun doelgroep. De 4 winnende goededoelenorganisaties kunnen een advertentie en een banner op de website van de NRC. Organisaties die wilden meedingen moesten een motivatie insturen. De motivatie van de DHIN luidde: “Uit ervaring en onderzoek in lage lonen landen heeft DHIN  geleerd dat twee simpele maatregelen, te weten  het structureel tandenpoetsen met fluoridetandpasta en handen wassen, zorgt voor de helft minder schooluitval bij kinderen. Om dit wereldwijd uit te dragen ontwikkelt DHIN op dit moment een zo universeel mogelijk preventiepakket met voorlichtings - en lesmateriaal voor lokale leerkrachten en ouders”. De DHIN faciliteert tandheelkundige ontwikkelingshulp door het leveren en ontvangen van goederen, door kennisoverdracht en informatie.

Vervolgens werden in april 20 inzendingen geselecteerd voor de volgende stap. Deze bestond uit het ontwikkelen van een campagne die de goededoelenorganisaties elk in samenwerking met een team studenten van de Willem de Kooning Academie ontwikkelden. De campagnes werden online op de website van NRC geplaatst en tevens gepubliceerd in NRC Handelsblad: die van de DHIN verschijnt dinsdag 7 augustus in de krant.

Campagne ontwikkeld door DHIN en een team studenten van de Willem de Kooning Academie.

Op YouTube is een videoreportage van de Bits & Bites (KNMT) over deze nominatie en de activiteiten van de DHIN.

(Bron: DHIN/NRC/KNMT, juli 2018)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Beeld: DHIN/NRC/Willem de Kooning Academie
Beeld: DHIN/NRC/Willem de Kooning Academie
Info
publicatiedatum
2 augustus 2018
rubriek
Actueel
Gerelateerd