(in print: Ned Tijdschr Tandheelkd juni 2018; 125: 308)

Directeur Dirk Mettes gaat KIMO verlaten

Opvolger gezocht

Op 7 mei 2018 werd bekendgemaakt dat tandarts en onderzoeker dr. Th. (Dirk) Mettes in september 2018 afscheid neemt als directeur van het Kennisinstituut Mondzorg (KIMO). Twee jaar geleden, op 1 april 2016, volgde hij prof. dr.  R.C.W. Burgersdijk op als directeur.

Dirk Mettes meent dat het een mooi moment is om het stokje over te dragen “aan iemand van de nieuwe generatie”, zoals hij zelf uitdrukt. “Overal zie ik het enthousiasme over richtlijnen in de mondzorg toenemen”, zegt hij, “en vooral bij de jongere generatie. Dat juich ik toe. Dus maak ik – zoals al afgesproken bij mijn aantreden – plaats voor een opvolger”.

Meer dan 10 jaar was Dirk Mettes betrokken bij de richtlijnontwikkeling in Nederland. Zo was hij nauw betrokken bij het rapport ‘De mondzorg van morgen’ (2012), waarin werd gepleit voor structurele na- en bijscholing in de mondzorg en voor de ontwikkeling van zorgvuldige opgestelde klinische praktijkrichtlijnen in een landelijk instituut. “Het was een decennium van hard werken, waarin veel is bereikt”, aldus Dirk Mettes. “We hebben een goed functionerend systeem opgebouwd van klinische partijrichtlijnen volgens de EBRO-methode (evidencebased richtlijnontwikkeling). De eerste richtlijnen zijn inmiddels aangeboden aan het Zorginstituut en tal van andere richtlijnen staan in de steigers. De mondzorg gaat hiervan profiteren, in de eerste plaats de mensen die er dagelijks gebruik van maken”.

Mettes blijft in de periode tot de benoeming van zijn opvolger actief voor KIMO. “Er is nog veel werk te doen. We hebben een strakke planning die geen ruimte laat om achterover te leunen, en we moeten ook werken aan de plannen voor de toekomst van KIMO zelf”, aldus Mettes. “Daarvoor blijf ik me de komende maanden inzetten, en ik zal zeker ook mijn bijdrage blijven leveren in de periode daarna. We hebben de toon gezet met KIMO, en een stevig fundament gelegd voor de nabije toekomst. We kunnen nu verder. Ik kijk met veel plezier terug en natuurlijk ook vooruit”.

Het KIMO heeft de vacature met profiel van de beoogde opvolger op 8 mei online gezet. Het gaat om een functie voor 24 uur per week. Reageren kan tot 30 mei 2018.

(Bron: KIMO, 7 en 8 mei 2018)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Dr. Dirk Mettes (Beeld: KIMO)
Dr. Dirk Mettes (Beeld: KIMO)
Info
publicatiedatum
9 mei 2018
rubriek
Actueel
Gerelateerd