(in print: Ned Tijdschr Tandheelkd maart 2018; 125: 136)

Dr. Marja Laine benoemd tot hoogleraar Orale Diagnostiek

Per 1 januari 2018 is dr. Marja L. Laine benoemd tot hoogleraar Orale Diagnostiek bij de Vrije Universiteit Amsterdam (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam). Ze is voor 5 jaar aangesteld via de NWO Johanna Westerdijk Talentimpuls. Laine behaalde haar tandartsdiploma aan de Universiteit van Helsinki, Finland. In 2000 promoveerde ze aan de Vrije Universiteit op het onderwerp microbiologische en genetische factoren bij parodontitis. Tot 1 januari 2018 was ze universitair hoofddocent bij de subsectie Parodontologie van ACTA.

Het onderzoek van Laine zal zich richten op de biologie, diagnostiek en behandelingen van ademgeur (halitose) en mondvloeistoffen en hun relatie met parodontitis. Naast haar onderzoek is ze tevens onderwijscoördinator van de subsectie Parodontologie bij ACTA en geeft ze ook postacademisch onderwijs aan parodontologen-in-opleiding, tandartsen en mondhygiënisten. Ook verzorgt ze samen met een team het Halitose- en Speekselspreekuur bij ACTA.

De NWO Johanna Westerdijk Talentimplus is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in 2017 ingesteld en heeft tot doel dat universiteiten 100 extra, talentvolle vrouwelijke wetenschapers benoemen. Voor de eerste 5 jaar biedt de overheid een tegemoetkoming in de salarismeerkosten, daarna moeten de universiteiten de nieuwe leerstoelen zelf gaan financieren.

(Bron: ACTA Wetenschapsnieuws, 30 januari 2018)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.