(in print: Ned Tijdschr Tandheelkd mei 2018; 125: 249)

Dr. Sander Leeuwenburgh benoemd tot hoogleraar Regeneratieve Biomaterialen

Dr. Sander Leeuwenburgh is met ingang van 1 april 2018 benoemd tot hoogleraar Regeneratieve Biomaterialen aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. Hij werkt onder meer aan het ontwerp van injecteerbare en zelfherstellende biomaterialen die het eigen lichaam stimuleren tot zelfherstel van beschadigde of verloren gegane weefsels

Sander Leeuwenburgh behaalde in 2001 zijn master Materiaalkunde aan de Technische Universiteit Delft. In datzelfde jaar begon hij met zijn promotieonderzoek aan de afdeling Tandheelkunde van het Radboudumc. In 2006 promoveerde hij aan de Radboud Universiteit op zijn onderzoek naar biokeramische coatings voor botvervangende implantaten. Hierna bleef hij aan de afdeling Tandheelkunde verbonden als postdoc, later als universitair docent en sinds 2015 als universitair hoofddocent.

Sander Leeuwenburgh kreeg voor zijn onderzoek meerdere beurzen, waaronder een Veni- en een Vidi-beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Tevens is hij gastonderzoeker op de Rice University in Houston (Verenigde Staten) en de Kyoto University in Kyoto (Japan) geweest.

(Bron: Radboud Universiteit, 3 april 2018)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.