Erkenning nieuwe bacheloropleiding mondzorg in België

De Vlaamse Regering heeft de nieuwe professionele bacheloropleiding mondzorg goedgekeurd. Deze opleiding zal vanaf het academiejaar 2016-2017 worden aangeboden door de Artevelde­hogeschool en de UC Leuven-Limburg en studenten opleiden tot mondzorgassistent of mondhygiënist. Vanaf academiejaar 2016-2017 kunnen de eerste studenten starten. Het gaat om unieke opleidingen in België. Beide hogescholen zullen voor deze opleiding intensief samenwerken met de tandartsenopleidingen van respectievelijk de Universiteit Gent en de KU Leuven en ook onderling zal er worden samengewerkt.

Afgestudeerden van de nieuwe bacheloropleiding zullen in samenspraak met de tandarts bepaalde delen van de mondzorg kunnen overnemen. Dit in tegenstelling tot de al bestaande tandartsassistenten, die de tandarts enkel mogen ondersteunen in de organisatie van de tandartspraktijk. De opleiding komt tegemoet aan een duidelijke behoefte op de arbeidsmarkt.

De beide opleidingen mondzorg zijn de laatste nieuwe opleidingen die werden aangevraagd voordat de tijdelijke opleidingsstop van kracht ging. De opleidingen kregen een positief advies van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVA0).

(Bron: Politics.be, 25 augustus 2015)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Beeld: Ned Tijdschr Tandheelkd.
Beeld: Ned Tijdschr Tandheelkd.
Info
publicatiedatum
26 augustus 2015
rubriek
Actueel
Gerelateerd