Film ‘Tanden’ in première

De film ‘Tanden’ van Koert Davidse en Ine Poppe gaat op 7 november 2016 in première in Eye te Amsterdam. Deze collage-achtige documentaire van 40 minuten laat allerlei culturele uitingen rond het gebit zien: van schilderijen, etsen, mode-artikelen van tanden tot kunstwerken met gebitten in de buitenruimten en tandengraffiti. De film heeft als startpunt het Universiteitsmuseum in Utrecht waar zich de grootste tandheelkundige collectie bevindt. Daarna wordt de kijker geleid naar kunstenaars, ontwerpers en verhalenvertellers.

Na de première wordt de film vertoond op filmfestivals, congressen, universiteiten en kunstacademies. Omdat de aan het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde gelieerde Stichting Bevordering Tandheelkundige Kennis de film medegefinancieerd heeft, zal de film na de premiere ook voor abonnees van het NTvT beschikbaar zijn via de website. Daarnaast kunnen tandartsen de film tegen een kleine vergoeding via Koert Davidse (koert@seriousfilm.nl) downloaden en tonen in hun wachtkamer.

Koert Davidse studeerde af aan de Sint Joost Academie in Breda en is een scenarioschrijver en regiseur van documentaires en lange speelfilms. In 2002 richtte hij samen met Marc Thelosen  de productiemaatschappij SeriousFilm op. Ine Poppe is schrijver, docent, journalist, kunstenaar en documentairemaker. Ze schrijft onder meer voor NRC Handelsblad.

3 reacties

ik zou deze film graag eens willen zien. Maar waar kan dat op deze website? Ik begrijp dat dat kosteloos mogelijk is als je lid bent? vr. gr. Manuela Hermens

M.G.J.C.M. Hermens op vrijdag 18 november 2016 om 04.11u

Beste abonnee, Helaas hebben wij de film nog niet tot onze beschikking. Zodra dit het geval is en deze voor abonnees is te zien, zullen wij dat berichten op onze homepage. Met vriendelijke groet, redactie NTvT

NTVT Redactie op vrijdag 18 november 2016 om 05.11u

De film 'Tanden' is vanaf 23 februari 2017 online toegankelijk voor ingelogde abonnees. Zie multimediabank of Nieuws.

NTVT Redactie op woensdag 22 februari 2017 om 11.02u

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Info
publicatiedatum
14 september 2016
rubriek
Actueel
Multimedia bij dit artikel
Gerelateerd