Fluoride in schoolmelk moet verval kindergebit keren

In het Engelse Blackpool krijgen kinderen van de basisschool voortaan schoolmelk met fluoride bij hun gratis schoolontbijt. Meer dan 8.000 leerlingen op 77 basischolen krijgen de gefluoriseerde melk aangeboden. De gemeenteraad heeft tot deze maatregel besloten. Ouders die er bezwaar tegen hebben dat hun kind op deze manier fluoride binnenkrijgt, kunnen dat aangeven.

In Engeland, en vooral in Blackpool en omgeving, is het treurig gesteld met de orale gezondheid van kinderen. Zo heeft meer dan een derde van de vijfjarige tandheelkundige problemen.

De mondzorg van de National Health Service in Engeland ligt onder vuur in het land. Zo berichten de media recent dat grote groepen volwassenen en kinderen niet meer of nauwelijks naar de tandarts gaan en hun mondgezondheid schromelijk verwaarlozen.

The British Society of Dental Hygiene and Therapy zegt te hopen dat de ervaringen in Blackpool ertoe leiden leidt dat ook andere regio’s overgaan tot maatregelen die de mondzorgsituatie snel verbeteren.

(Bron: Dentistry.co.uk, 20 januari 2016)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock
Info
publicatiedatum
5 februari 2016
rubriek
Actueel
Gerelateerd