Gepubliceerd op: 21-08-2013 (in print verschenen in Ned Tijdschr Tandheelkd 2013; 120: 436)

In memoriam Frans Frankenmolen

Redactielid en eindredacteur van de NTvT-Nieuwsbrief

Op 9 augustus 2013 is Frans Frankenmolen overleden. Frans was lid van de redactie van het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde (NTvT) en eindredacteur van de NTvT-Nieuwsbrief.

De eerste keer dat ik Frans mocht ontmoeten was genoeg om een onuitwisbare indruk achter te laten. Frans kondigde aan dat hij een zeer zware operatie moest ondergaan en hij had als ware het een militaire veldtocht alles minutieus voorbereid. Zelden hadden de bureauredacteur en ik iemand meegemaakt die zo analytisch en vastberaden een ingreep tegemoetzag waarvoor velen alleen maar angst of gelatenheid zouden ervaren. Tijdens onze tweede ontmoeting, toen Frans weer thuis was, ging het al niet anders. Frans hield nauwkeurig bij wat allemaal goed was voor hem en wat niet. Hij keek al uit naar zijn herstel en maakte plannen voor de tijd erna. Zo ging ik met een lading aan adviezen voor de NTvT-Nieuwsbrief weer de deur uit. Die Nieuwsbrief had zijn hart en hij was vast van plan na zijn herstel er weer volop tegen aan te gaan. Helaas heeft het niet zo mogen zijn.

Zijn overlijden voelt alsof een zeer betrokken en gedreven generaal zijn laatste slag heeft gestreden. Bij het NTVT zullen we zijn inzet niet vergeten en we wensen Anneke alle sterkte bij het dragen van dit grote verlies. (W. Brands, hoofdredacteur Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Info
publicatiedatum
21 augustus 2013
rubriek
Actueel
Gerelateerd