Ivoren Kruis zet schenking in voor mondzorg ouderen

De VriendenLoterij stelt 150.000 euro beschikbaar aan het Ivoren Kruis. Met deze schenking gaat het Ivoren Kruis er werk van maken de mondgezondheid van kwetsbare ouderen te verbeteren. De vereniging start hiervoor een vrijwilligersproject om de juiste kennis te brengen in verpleeg- en verzorgingshuizen. Met dit project wil het Ivoren Kruis de zorgverleners ‘aan het bed’ bereiken. Zij kunnen als geen ander de mondgezondheid van de bewoners van de tehuizen bevorderen.

Om dit te realiseren gaat de vereniging tandartsen, mondhygiënisten en preventieassistenten werven die bereid zijn als vrijwilliger een éénmalige training te geven aan verzorgenden. De vrijwilligers krijgen zelf een kosteloze opleiding via de Preventie Academie van het Ivoren Kruis. De vrijwilligers worden op 3 manieren beloond: uitbreiding van hun vakkennis, kosteloze accreditatiepunten en maatschappelijke waardering voor hun vrijwilligerswerk.

Het project start in het najaar. Het sluit perfect aan bij de wens van staatssecretaris Van Rijn: “Ik wil in ieder Nederlands verpleeghuis liefdevolle zorg door trotse medewerkers die bijdraagt aan een waardige oude dag”.

(Bron: Ivoren Kruis, 11 februari 2015)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Vlnr. Teun Rietmeijer, Marieke van Schaik (VriendenLoterij), Ronald Bos, Jaap de Graaf. Roy Beusker Fotografie
Vlnr. Teun Rietmeijer, Marieke van Schaik (VriendenLoterij), Ronald Bos, Jaap de Graaf. Roy Beusker Fotografie
Info
publicatiedatum
25 februari 2015
rubriek
Actueel
Gerelateerd