Jan Poorterman winnaar NTQ als 'Slimste tandarts van Nederland'

Jan Poorterman uit Hilversum heeft op vrijdag 2 november 2018 de titel ‘Slimste tandarts van Nederland’ gewonnen in de Nationale Tandheelkunde Quiz. De prijs, een bronzen uil op sokkel, werd uitgereikt door NTvT-hoofdredacteur dr. Casper Bots. Daarnaast wist de tandheelkundefaculteit Nijmegen, onder leiding van teamcaptain dr. Ralph Voorsmit, de titel ‘Slimste faculteit van Nederland’ binnen te slepen. De faculteit kreeg een plaquette van deze eervolle titel.

De Nationale Tandheelkunde Quiz was georganiseerd ter ere van het 125-jarig bestaan van het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde. De quiz bestond uit 3 rondes en een finaleronde en werd gepresenteerd door Philip Freriks. Freriks werd bijgestaan door een juryleden Casper Bots, Marjolein Oomens, Tijmen Hiep en Jack Plooij. In totaal waren er 450 tandartsen, mondhygiënisten, tandheelkundestudenten en andere leden van een tandheelkundig team naar de Nationale Tandheelkunde Quiz gekomen.

Foto: DIQUE Fotografie

Men dong mee naar zowel de individuele prijs als de faculteitsprijs. Zo’n 200 deelnemers kwamen uit voor het ACTA, 60 voor Nijmegen, 50 voor Groningen en 20 voor de in 1988 opgeheven tandheelkundefaculteit in Utrecht. De ‘Utrechters’ bleken overigens de meest fanatieke deelnemers te zijn: bij elke tussenronde werd gevierd dat ze in de top 3 stonden. Ten slotte was er nog een groep die meedeed namens ‘overige’. Tussen de quizrondes door werden DentTalks gehouden van ongeveer 20 minuten. Reina de Raat, Paul de Kok en Joerd van der Meer gingen daarbij in op het verleden, heden en de toekomst van het vakgebied tandheelkunde.

 Foto: DIQUE Fotografie Foto: DIQUE Fotografie 

Na 3 quizrondes bleken Lucas Schep (Groningen), Philip van Damme (Utrecht), Loes Kusters (Nijmegen), Daniek Groeneveld (Amsterdam) en Jan Poorterman (overige) de meeste punten te hebben behaald. Zij mochten verder strijden op het podium in de halve finale. Na deze ronde met 5 vragen gingen Jan Poorterman en Philip van Damme door naar de finale. Uiteindelijk was Jan Poorterman met 1 punt meer de ‘Slimste tandarts van Nederland’.

Hierna werd bekend gemaakt welke faculteit de award voor de Slimste Faculteit had gewonnen. Plaatsen 4 tot en met 2 waren voor respectievelijk ACTA, Groningen, Utrecht. De faculteit Nijmegen had met 18,75 punten gewonnen en mocht de plaquette in ontvangst nemen.

Na de quiz konden de deelnemers in de foyer bijpraten, wat eten en drinken, autoracen in een simulator neergezet door Edin, diamanten kijken of kopen bij Gassan, een leuke groepsfoto maken bij de KNMT-stand of dansen op de muziek van de dj.

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Foto: DIQUE Fotografie
Foto: DIQUE Fotografie
Info
publicatiedatum
5 november 2018
rubriek
Actueel
Gerelateerd