(in print: Ned Tijdschr Tandheelkd 2015; 122: 372)

Joost Roeters benoemd tot hoogleraar Integrale Tandheelkunde

Dr. F.J.M. Roeters (1954) is benoemd tot hoogleraar Integrale Tandheelkunde aan de Faculteit der Tandheelkunde ((Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, ACTA) van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Binnen zijn nieuwe leerstoel zal het onderzoek van Roeters gericht zijn op de integrale tandheelkunde. Het klinisch onderzoek zal daarbij worden geïntegreerd in de onderwijspraktijk om niet alleen een wetenschappelijke basis te leggen onder de integrale tandheelkunde, maar ook om studenten vroegtijdig in het klinisch onderzoek te betrekken. Een goede digitale verslaglegging kan een schat aan bruikbare informatie opleveren die bijdraagt aan de evidence-based tandheelkunde en de ontwikkeling van klinische richtlijnen en behandelprotocollen. Quality of life-vragen en langetermijneffecten van moderne behandelmethoden krijgen daarbij bijzondere aandacht.

Roeters was een groot deel van zijn academische carrière verbonden aan de opleiding tandheelkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij verrichtte daar onderzoek op het terrein van de adhesieve tandheelkunde en de tandheelkundige epidemiologie.

(Bron: UvA, 7 mei 2015)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Fotograaf: Dirk Gillissen.
Fotograaf: Dirk Gillissen.
Info
publicatiedatum
26 mei 2015
rubriek
Actueel
Gerelateerd