KNMT vernieuwt publiekswebsite over mondzorg

De KNMT heeft de publiekswebsite Allesoverhetgebit.nl. vernieuwd. De site is beter toegankelijk gemaakt voor verschillende apparaten, zoals smartphones en tablets. Patiënten vinden op Allesoverhetgebit.nl antwoord op vragen over verzorging van en pijn en aandoeningen in de mond. Jaarlijks maken zo’n 150.000 mensen gebruik van de site.

De website biedt informatie over mogelijke behandelingen en geeft inzicht in de kosten en de rekening van de tandarts. Er is ook aandacht voor preventie, met tips om het gebit en de mond gezond te houden. De teksten op Allesoverhetgebit.nl zijn geschreven in duidelijke taal en worden verhelderd met afbeeldingen, illustratie of videomateriaal.

De site is niet alleen handig vóór een bezoek aan de tandarts, maar ook erna, want uit onderzoek blijkt dat mensen minder dan de helft onthouden van wat een arts tijdens een consult vertelt. Zo werkt de website ondersteunend voor tandartsen en patiënten; met extra uitleg in aanvulling op de persoonlijke consulten. Ook voor andere zorgverleners is de website een handig hulpmiddel om patiënten naar door te verwijzen.

De inhoud van de website is tot stand gekomen in samenwerking met wetenschappelijke tandheelkundige verenigingen, tandartsen en andere deskundigen uit de mondzorg. Allesoverhetgebit.nl is ook te volgen op Twitter.

(Bron, KNMT, 28 oktober 2015)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.