Mondonderzoek in een Asielzoekerscentrum

Onlangs deed de KNMT een oproep aan tandartsen om in hun praktijk hulp voor vluchtelingen aan te bieden. De tandartsorganisatie werkt samen met MCA en biedt praktijkeigenaren praktische ondersteuning wanneer zij hulp willen bieden.

Carolien Thijssen en Indra Mommers werken bij Samenwerkende Tandartsen Tilburg-Noord, niet ver van Azc Gilze, een van de grootste opvanglocaties van Nederland. Dit is een zogeheten procesopvanglocatie: hier komen asielzoekers terecht na hun aanmelding in Ter Apel, in afwachting van de uitkomst van het asielverzoek. Het centrum bestaat dus, in tegenstelling tot de vele locaties voor noodopvang die nu worden opgezet, al een aantal jaar en heeft daardoor een redelijk gevestigde infrastructuur. Zo is er een ‘asielschool’ waar de veel kinderen uit het centrum les krijgen. Vanuit de leiding van deze school kwam het verzoek iets aan de schrijnende gebitstoestand van de kinderen te doen. En daar gaven Thijssen en Mommers gevolg aan. Marieke Epping tekende in Dental Tribune van 5 november 2015 hun ervaringen op. “Als iedereen iets doet, wordt het niemand te veel en komt het niet op slechts een handvol praktijken neer”.

(Bron: Dental Tribune, 5 november 2015)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Indra Mommers (aan het bureau) en Carolien Thijssen (aan de ‘behandelstoel’) in hun geïmproviseerde behandelkamer in het asielzoekerscentrum te Gilze.
Indra Mommers (aan het bureau) en Carolien Thijssen (aan de ‘behandelstoel’) in hun geïmproviseerde behandelkamer in het asielzoekerscentrum te Gilze.
Info
publicatiedatum
11 november 2015
rubriek
Actueel
Gerelateerd