Mondzorg voor ouderen in zorgopleiding mbo en hbo

Hogeschool Utrecht (HU) en ROC Midden Nederland (ROC-MN) startten in december 2014 het project ‘Mondzorg bij ouderen; bewustwording onder zorgprofessionals’. Het doel van dit project is om de kennis en het bewustzijn van de verzorgenden en verpleegkundigen te vergroten als het gaat om dagelijkse mondverzorging.

De onderwijsinstituten gaan zorgopleidingen in het mbo en hbo helpen om het onderwerp ‘mondzorg voor ouderen’ in het onderwijs op te nemen. Zij ontvangen hiervoor subsidie van ZonMw, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie, meldt de website van Hogeschool Utrecht.

Er is al een onderwijsmodule over mondzorg in het Nationaal Programma Ouderenzorg, maar hier wordt nog weinig gebruik van gemaakt. Bij het nieuwe project van de HU en ROC MN worden mbo's geholpen met de implemenatie van deze module. De module wordt uitgebreid met voorbeelden en begrippen die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek. Hierdoor is het pakket ook geschikt voor het hbo en worden hbo-docenten hierover bijgeschoold.

(Bron: Website Hogeschool Utrecht, 13 mei 2015)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock
Info
publicatiedatum
4 juni 2015
rubriek
Actueel
Gerelateerd