(in print: Ned Tijdschr Tandheelkd februari 2016; 123: 68)

Nico de Vries, bijzonder hoogleraar Tandheelkundige slaapgeneeskunde

Dr. N. de Vries is benoemd tot bijzonder hoogleraar Tandheelkundige Slaapgeneeskunde aan de Faculteit der Tandheelkunde (ACTA) van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting ApneuResearch.

Als bijzonder hoogleraar gaat Nico de Vries zich bezighouden met onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg op het zich snel ontwikkelde vakgebied van de tandheelkundige slaapgeneeskunde. Slaapgerelateerde aandoeningen worden steeds vaker vastgesteld. Zo zijn volgens recente schattingen ruim 400.000 mensen in Nederland gediagnosticeerd met het obstructieve slaapapneusyndroom (OSAS). Het syndroom brengt gezondheidsrisico’s met zich mee zoals overmatige slaperigheid overdag, cognitieve achteruitgang en cardiovasculaire problemen. Tandheelkundige en kaakchirurgische behandelingen spelen een steeds belangrijker rol in de behandeling van slaapgerelateerde aandoeningen. In het onderzoek zal De Vries zich onder meer toeleggen op de mogelijke relatie tussen OSAS en bruxisme, en de voorspellende waarde van slaapendoscopie.

De Vries is kno-arts bij het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam. Tevens is hij gasthoogleraar aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen.

(Bron: Universiteit van Amsterdam, 22 december 2015)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

N. de Vries
N. de Vries
Info
publicatiedatum
24 december 2015
rubriek
Actueel
Gerelateerd