Nieuw onderkomen voor Dental Health International Nederland

Op vrijdag 11 september opende de Stichting Dental Health International Nederland (DHIN) haar nieuwe onderkomen aan de Peppelkade 11B in Houten. DHIN is in 1977 opgericht door een aantal tandartsen die tandheelkundige zorg aan achtergestelde groepen wilden ondersteunen. Dit betreft niet alleen achtergestelde groepen in derdewereldlanden, maar ook de Kruisposten in Nederland. DHIN organiseert zelf geen mondzorgprojecten, maar ondersteunt andere organisaties door het ter beschikking stellen van apparatuur en instrumenten. In 2014 heeft DHIN 45 projecten ondersteund met apparatuur en instrumenten. Deze zijn geschonken door tandartsen die andere apparatuur aanschaffen of hun praktijk beëindigen. DHIN is tevens een expertisecentrum voor tandartsen die overwegen een mondzorgproject in het buitenland op te zetten.

Het nieuwe pand van DHIN in Houten werd feestelijk geopend.

Een voormalig garagepand werd de afgelopen maanden geschikt gemaakt als nieuw onderkomen voor DHIN, waarbij een groot deel van de uitvoerige verbouwing werd uitgevoerd door eigen vrijwilligers. Voorzitter Paul van Vugt is bijzonder blij met het nieuwe onderkomen: “Het nieuwe pand is veel beter geïsoleerd dan ons vorige in Linschoten. Hierdoor kunnen wij de tandheelkundige materialen onder betere omstandigheden opslaan, en besparen we ook aanzienlijk op de energiekosten”.

Op de begane grond zijn 2 werkplaatsen waar de vrijwilligers van DHIN de geschonken apparatuur controleren en, indien nodig, reviseren. Daarnaast bevindt zich het magazijn voor grotere apparatuur, zoals behandelstoelen. Op de eerste verdieping ligt tandheelkundig instrumentarium overzichtelijk gesorteerd opgeslagen in magazijnstellingen. Ook bevindt zich daar een cursusruimte.

Het magazijn voor grotere apparatuur.

De omstandigheden waaronder tandartsen in derdewereldlanden zorg moeten verlenen.

Tijdens de opening meldden de voorzitters van KNMT en ANT dat beide beroepsorganisaties het werk van DHIN de komende jaren zullen blijven steunen. Voor informatie en  materiële of financiële schenkingen is DHIN bereikbaar via info@dhin.nl.

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.