(in print: Ned Tijdschr Tandheelkd juli/augustus 2017; 124: 356)

Nt-GSK Bachelorscriptie Award naar Groningse studenten

De Groningse studenten Chris Dekker, Arjan Hofte en Martijn Koole zijn op 2 mei 2017 uitgeroepen tot winnaar van de Nt-GSK Bachelorscriptie Award 2017. Hun scriptie ‘De stijfheid van humaandentine, composiet en biodentine’ werd door de jury als beste van de 6 genomineerde inzendingen gewaardeerd. De Nt-GSK Bachelorscriptie Award is een initiatief van het Nederlands Tandartsenblad (Nt) in samenwerking met GlaxoSmithKline om interessante resultaten van studiescripties onder de aandacht te brengen van de tandheelkundige praktijk. De Groningse studenten ontvingen € 1.000,00 als prijzengeld.

170503thk_nt_gsk_bachelorscriptie_award_voor_onderzoek_naar_vulmaterialen_webtekst.jpg

De tweede prijs ging naar ACTA-studenten Anne-Christina Nassif en Martine van Mourik-Wijnhorst voor hun scriptie ‘Storytelling in de tandheelkundige voorlichting’. De Nijmeegse studenten Emese van Pinksteren en Eline Veldhuis wonnen de derde prijs voor hun scriptie ‘Angry birds: is boosheid gerelateerd aan bruxisme?’. Ten slotte ging de Publieksprijs, de prijs voor de scriptie die door het publiek als beste werd beoordeeld,  naar de scriptie ‘Het effect van Elmex Erosion Protection op tandglazuur’ van Vadjiha Behbodi en Juliette Simons.

Deelname aan de Bachelorscriptie Award staat open voor Bachelorstudenten tandheelkunde uit Groningen, Nijmegen en Amsterdam. Zij kunnen via de studie- of blokcoördinator van hun opleiding hun scriptie, die is geschreven in het kader van een (derdejaars)opdracht in de bachelorfase, laten meedingen naar de prijs. Iedere opleiding mag maximaal 3 scripties inzenden. De jury bestaat uit de 4 tandartsleden van de Nt-Redactieraad en de hoofdredacteur van het Nt.

(Bron: KNMT, 3 mei 2017)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.